zaterdag 1 augustus 2015

'And The One sitting on the throne said: ''Look, I am making everything new!''


Een hand duwt de kinderwagen. inclusief een bijna-dreumus, en de andere hand heeft lief peutertje ingenomen, die besluit zijn snotneus eraan af te vegen. Maar dat maakt niet uit. Ik loop langs het water en de bomen, een klein stukje natuur, een stukje genieten, in de Rotterdamse stad. 
A peace quite forest...
Ik ben wel vaker met mijn oppaskinderen buiten, en ben ook al een paar keer voor moeder gezien. De ene keer van drie kinderen, een andere keer van 1 kind. Ik kan er meestal wel om lachen, maar het is zo zonde dat het in het echt zo vaak gebeurt, gewild of ongewild, 15-jarige met kleine baby's. Aan de andere kant, ben ik 'blij' dat de baby er is, want de moeder had een andere uitweg kunnen kiezen, en als ik zelf moest kiezen zou ik zeker niet voor abortus gaan. Jammer dat niet iedereen er zo over denkt.
Een andere optie is afstaan voor adoptie/pleegkind.

Een klein stukje wat iemand aan mij vertelde die zelf pleegkind is:
'Ik bof echt zo ontzettend.Maar dat neemt niet weg dat ik een echte vader in mijn leven mis.
Sommige mensen dachten: 'Je hebt er nu een en dat is goed.' Maar ik heb geen man in mijn leven op wie ik lijk. En dat maakt het heel anders, gelukkig heb ik nu topouders, ik heb betere pleegouders dan kinderen soms biologische ouders hebbem..'

Meer hoef ik er denk ik niet over te zeggen :)

Waar ik nog wel op in wil gaan is dat stukje 'Ik heb betere pleegouders dan kinderen soms biologische ouders hebben.'

Ook dat gebeurt. Vaak. Met kinderen. Omdat..? 
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen krijgen.Allemaal leuk en geweldig totdat;
Ruzie, nog meer ruzie, elkaar niet meer uit kunnen houden, nouja, beter voor de kinderen en voor ons, doe maar scheiding.
En ja, het klopt, een huwelijk met boze vader, depressieve moeder, en moeilijke, huilende kinderen is ook niet waar ieder mens van droomt. 
Helping Children Understand Divorce--simple bullet points
Maar scheiding is echt niet de beste oplossing. Nu kun je denken: bedenk maar eens een andere oplossing.

Maar sorry, dat kan ik niet.
Ik hoop, diep van binnen, dat er ooit een oplossing komt, en ik weet diep van binnen, dat die oplossing komt, we weten niet wanneer, we weten niet hoe, maar we weten dat het komt, want dat is wat Hij heeft gezegd! 

Openbaringen 21:4&5
'En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar.'

Openbaringen

1 opmerking:

  1. Mooi stukje over na te denken. Dank je wel.
    Soms word ik inderdaad triest van alle verhalen om me heen. Daarom: bedankt voor de mooie Bijbeltekst op je blog! Alle dingen nieuw. Niet te geloven hè! ( eh wel dus)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van mijn blog!
Wat vond jij van deze blog?