donderdag 27 augustus 2015

Geniet en heb lief!

Oppasgenietmomentjes:
Slapende baby op schoot
Schattige praatjes
Spelende kinderen op schoot
Gezellig op de fiets
Vrolijk bij de kinderboerderij
Patatjes eten bij de snackbar
Voetballend bij de speeltuin

En nog zoveel meer! Vaak worden zulke momentjes niet opgemerkt, en als je ze wel opmerkt is het echt genieten.

Zag je de blauwe lucht vandaag en rook je het frisse groen... Of ging er weer een dag voorbij met veel te veel te doen...

Afgelopen week was ik bij mijn zusjes school haar jaar opening, waar ze het liedje 'toon mijn liefde' zongen. Dat deed mij denken aan een aantal jaar geleden, toen ik zelf nog op de basisschool zat. Die dag was (denk ik) onze juf ziek, en kregen wij die dag dé meester. Wij vinden hem echt super, en waren dan ook erg blij dat we hem kregen voor een dag. Totdat bleek dat hij die dag behoorlijk uit zijn humeur was. Ik weet niet meer precies waarom ik dat vond, máár hij was in ieder geval niet zo vrolijk. Op een gegeven moment zei hij dat hij aan ons een liedje liet horen, en dat we stil moesten zijn en goed moesten luisteren. Vervolgens zette hij dus dat liedje aan! 

Ik vind het echt een geweldig mooi lied, alleen het is zo lastig om er naar te luisteren. Natuurlijk, je kan er naar luisteren met je oren, maar de daad ook echt bij het woord voegen vind ik dan weer een stuk moeilijker. 

'Toon mijn liefde aan de ander.
Dien de ander, zo heb ik ook jouw liefgehad.
Heb elkaar lief wat er ook gebeurd.'
Persoonlijk vind ik het lastig, een ander dienen, nederig zijn, jezelf als laatste zetten, niet alleen aan jezelf denken. Ik probeer het wel, maar het wil niet altijd lukken. 
Of: elkaar lief hebben wat er ook gebeurd. Ook níet de makkelijkste opdracht. Je kunt dit natuurlijk ook op verschillende manieren opvatten. Ik bedoel iedereen heeft vast wel eens een 'discussietje' met broer/zus, waar dan ook wat onaardige dingen bij worden genoemd. Ik zou dan niet meteen zeggen dat ik mijn broer/zus niet meer lief heb omdat hij/zij een lelijk woord tegen mij zei. Maar ik toon níét de liefde van Jezus door dezelfde, of andere lelijke woorden terug te roepen, ook al heb ik sterk die neiging. En dat lukt me echt níet altijd, niks terug te zeggen, of direct sorry te zeggen (en dat ook te menen) maar ik denk (weet) dat het het proberen waard is! 
Probeer het ook!

https://www.youtube.com/watch?v=vSTknxrw8E4


2 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook nog steeds moeilijk maar probeer het wel (om niet gelijk lik op stuk te geven). Soms kan het zulke ellenlange gevolgen hebben als je vervelende opmerkingen terug zegt. Heel goed blogje. Ik vind het mooi dat er in de Bijbel staat dat de Geest ons te hulp schiet.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van mijn blog!
Wat vond jij van deze blog?