maandag 27 juni 2016

Mijn niet-rollende R

Hoe ik kan genieten van:
een andere cultuur,
samen eten,
een (voor mij) nieuwe taal,
die taal (proberen te) leren,
lieve, vrolijke kinderen,
omgang met andere mensen (die ik nog leer kennen),
een andere kerkdienst,
en nog zoveel meer dingen wat eigenlijk maar uit één huis komt!

                                                Intens genieten begint vooraan! http://babyboomersdiegenieten.blogspot.nl:                      

Vakantie, wat een leven! Ik wil dus niet zomaar niets doen met mijn vakantie, en wil nuttig bezig zijn, dus ik bij al mijn oppasgezinnen rond roepen dat ik vakantie had. Maar toen dacht ik aan een gezin bij ons uit de kerk, ze doen geweldig werk, en dat is ook best druk, dus, dacht ik bij mezelf, daar kan ik ook wel een handje helpen. Ze hebben een jongetje van 4, en aangezien ik zo kan genieten van kinderen, leek het mij wel wat om iets met hem te gaan doen. Niet al te lang over nagedacht, hoppa, appje is verstuurd! De  volgende dag kreeg ik een reactie, dat het leuk was dat ik dat wilde!
Het bijzondere wat ik er dan weer van vond is dat zij mij appte dat ie normaal eigenlijk niet zo graag met iemand anders speelt, of ergens naar toe gaat, maar dat ik blijkbaar ook zijn hartje veroverd had. Dat was gewoon zo'n moment (toen ik dat las) dat ik eigenlijk niet zo makkelijk met woorden kan omschrijven. Heel lief was het!

Ondertussen is het woensdag en daar gaan we, op stap! De kinderboerderij is en blijft leuk, en toevallig staat er nog een speeltuintje naast. Na alle dieren te hebben bewonderd, en uit te zijn gespeeld, besluiten we naar Zuidplein te gaan. Ik vraag hem of hij naar de snackbar of de Mac wilt en zonder te twijfelen gaan we vervolgens naar de Mac. Met grote verhalen zitten we aan een tafel, met een happy meal en dat leuke speeltje wat erin zit. Alleen al om hem te zien genieten, geniet ik helemaal mee,

                                                 +~+~ Vintage Photograph ~+~+ Little lamb being fed by a little farmer ~ 1937:    

Toen ik hem thuisbracht, vroeg zijn moeder of ik misschien vrijdag wilde komen om met de 2 meisjes die er die week logeerde koekjes te bakken. Goed idee!
Dus, we zijn bij vrijdag, 3 onwijs lieve meisjes, en hun moeders die ook mee bakken. Heel gezellig natuurlijk! Het leuke was dan ook wel dat ik hun taal niet sprak, en zij de mijne niet. Je zou denken: wat is daar leuk aan? Maar gewoon het feit dat we met elkaar konden communiceren, lachen en bakken zonder elkaar te verstaan is wel grappig. En naarmate de dag verloopt, begin je elkaar steeds beter te begrijpen.
(Even tussen haakjes voordat ik verder ga, het eten daar is heerlijk!)

Zondag! Tijdens de dienst komen ze weer bij mij zitten en is het weer heel gezellig! 1 van de meisjes gaat zingen in de dienst op het podium, en toen ik haar vroeg wat ze ging zingen kreeg ik alvast een privé voorstelling. Ongelooflijk mooi! Na de dienst speelde we nog tikkertje en verstoppertje, maar na een poosje kwam een van de meisjes naar mij toe en zei dat ze weg gingen, naar Duitsland. Ze gaf me een lange knuffel en bleef dat een paar keer herhalen. Haar zusje kwam ook een knuffel geven, ze legde haar hoofd op mijn schouder, en nog geen minuut later was ze in slaap gevallen. Kostbare momenten voor mij! Geen idee wanneer ik ze weer zie, maar onthouden zal ik ze zeker!

                                             Bear knuffel Love originele afbeelding door CatherineLazarOdell:  

De week erna logeerde er een ander gezin in 'het huis' en de vraag was of ik dit keer met die kinderen iets wilde doen. Hartstikke leuk! Het plan was om naar de kinderboerderij te gaan, maar dat liep net iets anders want uiteindelijk ging ik met een van de kinderen en haar moeder naar Zuidplein. Onderweg probeerde we elkaar wat woorden te leren in elkaars taal, maar aangezien je in die taal een rollende R vaker gebruikt, en ik de R niet kan (ik probeer het te leren, moeilijker dan je denkt) klinkt het (blijkbaar) heel grappig. Naja, blijven oefenen! ;)
Na weer een dag genoten te hebben, is er geen twijfel om terug te komen! Dus dat gebeurt dan ook maar.

Woensdag alweer, deze keer ga ik met een meisje en jongetje op stap. Bij aankomst staan ze al buiten te wachten, dus kunnen we meteen gaan. Lopen naar Zuiderpark! Het was best een stuk maar ze hielden het allebei heel goed vol, onwijs trots was ik! Daar aangekomen spelen ze heerlijk met water en zand en kan ik fijn genieten! Nadat we weer geluncht hebben bij de Mac, lopen we weer terug naar huis. Toen we thuiskwamen gingen we eigenlijk meteen weer weg alleen dit keer met zijn alle. (Ze zeiden dat ik ook naar huis mocht gaan, en dat niks moest maar ik vond dit veel te leuk ;)) We wandelen richting Euromast en ondertussen word er veel gelachen en gepraat. Daar aangekomen drinken we een kopje koffie en eten we een ijsje. Op de terugweg gingen we weer door de Maastunnel en deed ik een wedstrijdje rennen met een van de kinderen. Al gauw was dat niet meer alleen met een van de kinderen en rende er 2 andere mee. Wij doen ons best om te winnen, en dat lukt ook wel aardig, met af en toe een wandelstukje, want de Maastunnel is toch best lang.

                                                Euromast. Fascinating Rotterdam - http://www.travelandtransitions.com/european-travel/:            

Hoe ik kan genieten van:
Rennen in de Maastunnel,
wandelen met elkaar,
de speeltuin in Zuiderpark,
lunchen bij de Mac,
de liefde van de kinderen,
anderen helpen door te doen waar ik plezier in heb,
de kinderboerderij,
anderen zien genieten.

(Foto's zijn van Pinterest)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van mijn blog!
Wat vond jij van deze blog?