vrijdag 5 februari 2016

Poging tot weekend omschrijven (2)

Dus, waar waren we?
Ojaa, zondagmiddag..

Na de preek moesten we een klein uurtje wachten op 'Unichurch'. Toen we uiteindelijk daar waren hadden we het overr de bijbel! Eerst hadden we een intro, en daarna gingen we in 2 groepen, en de  dominee bleef bij ons (14-16 jarige) Er waren meerdere opdrachten maar we begonnen natuurlijk bij vraag 1 (Dat was de enige die we uiteindelijk gedaan hebben, maar we hadden er echt veel aan!) We moesten een soort mini-enquête invullen. Ik vertel een vraag. Die vraag was namelijk: Wat is je favoriete vers uit de bijbel? (Ik heb er in totaal 6; Zie onderaan  deze blog!) 


Het viel natuurlijk op dat er meerdere Romeinen 8:28 hadden en toen we uitgelegd hoe dat nou precies kwam, vroegen we maar meteen aan onze dominee: 'Nou kijk, we hebben nu dan wel zo vaak dit vers teruggehoord maar we weten niet wat God hier nou over tegen ons wil zeggen.' Hij probeerde het uit te leggen en ik vond het opzich wel een goeie redenatie. Dit zei hij:

'Ik en mijn vrouw sluiten elke dag af met: 'Ik hou van jou.' Wat nou als zij, elke keer als ik dit zeg tegen haar dat zij dit zou gaan denken: 'Wat wil hij hiermee zeggen? Heeft hij iets gedaan zonder dat ik het wist? Is er iets gebeurt? Waarom zegt hij dit? Of zegt hij dit gewoon omdat hij van mij houdt?'Misschien wil God dit dus wel gewoon elke keer zeggen, dus dat jullie je er niet persé druk om hoeven gaan te maken wat hij nou wilt zeggen.'Goeie redenatie of niet?Oja (bijna vergeten) nog over mijn nieuwsgierigheid naar mijn toekomstige man. Die zondagavond toen ik in mijn bed lag las ik nog in mijn dagboek, en stond er iets van dat ik erop mag rekenen dat er nooit een moment is waarop God niet met Zijn hele hart van mij houdt.En toen bedacht ik mij dat ik nog niet na hoef te denken hoe mijn relatie later met een man zal gaan en al helemaal niet of het mis zal gaan. En ik heb niet persé een man nodig die van mij houdt want ik heb God.
Nou, dat was een beetje mijn weekend! Ik ben vast wat dingen vergeten, maar hea, ik ben ook maar een mens.
Misschien ben je allang al gestopt met lezen, of kun je er geen touw meer aan vast knopen maar als dat niet zo is: (of wel, maakt niet uit) Bedankt voor het lezen! Ik ben echt benieuwd wat jij hier nou van vind en wat jij voor ervaringen hebt met God. (Als je het niet wilt delen, niet erg!)


Tot de volgende keer JOE


PS. Die bijbelteksten dus:
In Kolossenzen 3:23&24 staat geschreven:
Alles wat u doet, doe het alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen. Opdat u weet dat u een erfenis als beloning van de Heer zult ontvangen.
(Mijn belijdenistekst)


In Jesaja 60:1 staat geschreven:
Sta op en schitter! Je licht is gekomen, over jouw schijnt de luister van de Heer.

(Hier ging de preek over mijn belijdenisdienst, nadat ik het had voorgesteld, tof hea!?)

In Prediker 3:12 staat geschreven:
Ik heb gemerkt dat er voor hen niets beters te doen is dan zich te verblijden en het goede te doen in hun leven.
(Daar preekte iemand een keer over, en vond (vind) het een supermooi vers! Ook vers 1-11 trouwens.)


In Filippenzen 4:6 staat geschreven:
Wees over niets bezorgd maar vraag God wat u nodig heeft en dank Hem in al uw gebeden.
(Stond in dat dagboek, kwam trouwens ook op het goeie moment. Mooie tekst hea?)


In Hebreeën staat geschreven:
Ik laat u niet in de steek, Ik zal u niet verlaten.
(Ook uit het dagboek. Kort maar krachtig, toch?)


Liedje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van mijn blog!
Wat vond jij van deze blog?